Zecc Architecten

particulier_woonhuis_bos_villa_soest_steen_zecc_4.jpg

Grounded Architecture

‘You and I, together we relate.
Highly critical to surprise and be proud.’

Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zinnen prikkelen. Die drie uitgangspunten verenigen lijkt vaak een onmogelijke opgave. Maar juist daarin schuilt de kracht van Zecc. Grounded Architecture noemen wij het. Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels. Omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. 

‘The deeper the roots, the higher the vision.’

monument_utrecht_zecc_nieuwegracht_appartement_hout.jpg

Zecc_partners_Werkspoorkathedraal.jpg

Partners Zecc

 

Marnix van der Meer
Marnix van der Meer (1972), studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. 

Tussen 1996 en 2002 werkte hij bij Meyer en Van Schooten Architecten. In 2003 richtte hij samen met Rolf Bruggink Zecc Architecten op.  Vanaf 2012 vormt hij samen met Bart Kellerhuis en Steven Nobel een drie-mans directie bij Zecc Architecten. 

Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als gastdocent op de Academie van Bouwkunst, geeft hij lezingen en jureert hij bij prijzen/ prijsvragen (BNA gebouw van het jaar 2012, Archiprix 2012, Architectuurprijs Rotterdam). Hij is lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch.

 

Steven Nobel

Steven Nobel (1981) studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Steven is sinds 2003 werkzaam bij Zecc architecten en heeft bijgedragen aan diverse projecten waaronder Baksteenhuis Groenekan & Bosvilla Soest. Steven is een teamspeler en functioneert daardoor optimaal in een bouwteam / design en build constructie. Daarnaast assisteert hij door zijn integrale manier van project benadering vaak bij andere projecten binnen Zecc. Sinds 2012 is hij samen met Bart Kellerhuis en Marnix van der Meer partner van Zecc Architecten.

Naast het werk bij Zecc is Steven actief lid van Jong Onroerend Utrecht (JOU), afstudeerbegeleiding bij Academie van de bouwkunst Tilburg en geeft hij af en toe een lezing voor bijvoorbeeld de BNI. 

 

Bart Kellerhuis
Bart Kellerhuis (1978), studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt Bart bij Zecc Architecten en vormt daar sinds 2012 een drie-mans directie met Marnix van der Meer en Steven Nobel. 

Naast zijn werk bij Zecc is Bart actief is als gastdocent op de Academie van Bouwkunst en geeft hij diverse lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart ook in verschillende rollen actief bij het onderwijs op Fontys (architectuur), HAN en Academie van Bouwkunst Arnhem. Het werk van Bart is gepubliceerd in diverse boeken & magazines in binnen- en buitenland.

Team

Zecc_team_Werkspoorkathedraal.jpg

Team

 • Zecc_Marnix_a.jpg
  Zecc_Marnix.jpg

  Marnix van der Meer
  Architect-partner

 • Zecc_Bart_a.jpg
  Zecc_Bart.jpg

  Bart Kellerhuis
  Architect-partner

 • Zecc_Steven_a.jpg
  Zecc_Steven.jpg

  Steven Nobel
  Architect-partner

 • Zecc_Rene_a.jpg
  Zecc_Rene.jpg

  René de Korte
  Technisch ontwerp, projectleider, BIM modelleur

 • Zecc_Roy_a.jpg
  Zecc_Roy.jpg

  Roy van Maarseveen
  Assistent ontwerp, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Koen_a.jpg
  Zecc_Koen.jpg

  Koen Pörtzgen
  BIM modelleur, technisch ontwerp, IT

 • Zecc_Redmer_a.jpg
  Zecc_Redmer.jpg

  Redmer Weijer
  Architect, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Jordi_a.jpg
  Zecc_Jordi.jpg

  Jordi Rondeel
  Technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Manon_a.jpg
  Zecc_Manon.jpg

  Manon Verhoeven
  Office Manager

 • Zecc_BartJonkers_a.jpg
  Zecc_BartJonkers.jpg

  Bart Jonkers
  Assistent ontwerp

 • Zecc_Marjo_a.jpg
  Zecc_Marjo.jpg

  Marjo Langbroek
  Architect, interieur & technisch ontwerp

 • Zecc_Mario_a.jpg
  Zecc_Mario.jpg

  Mario van Kooij
  Architect, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Paola_a.jpg
  Zecc_Paola.jpg

  Paola van Dalen
  stagiaire, student bouwkunde HVA, PR Zecc

 • Zecc_Niels_a.jpg
  Zecc_Niels.jpg

  Niels Hartsuiker
  stagiair, student bouwkunde HVA

 • Zecc_Jos_a.jpg
  Zecc_Jos.jpg

  Jos van der Linde
  Architect (i.o.), technisch ontwerp

Zecc_werkspoorkathedraal.jpg

Vacatures en stages

Technisch ontwerper met affiniteit voor architectuur
Als jong en dynamisch bedrijf werkt Zecc met 15 mensen aan opgaven van verschillende aard en schaal. Dat kan gaan om herbestemmingen van monumenten, projectmatige woningbouw, bijzondere particuliere projecten of interieurs van publieke gebouwen. Zecc Architecten zoekt ter versterking van het team een ambitieuze, talentvolle Technisch ontwerper / BIM – engineer met ervaring.

Functie
Als technisch ontwerper / BIM- engineer verricht je primair al het voorkomende tekenwerk in alle fasen van een project, dit kunnen ook tekeningen met een complexe aard zijn. Je werkt deze tekeningen uit in BIM.

Tevens adviseer je andere ontwerpers ten aanzien van technisch bouwkundige zaken en ben je in staat om tekenwerk van stagiaires te controleren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied en onderhoudt deze kennis. Je ziet het als een uitdaging om inventief mee te denken wanneer er problemen ontstaan en draagt daarbij oplossingen aan.

De functie kent ook constructieve, esthetische en economische aspecten. Je werkt veelal aan meerdere projecten en bent daarbij in staat om regelmatig om te schakelen. Hoge accuratesse is van groot belang en je bent gewend om onder tijdsdruk te werken. Op basis van de weekplanning bepaal je je prioriteiten en deel je zelf je tijd in.

Ben je begonnen aan de Academie van Bouwkunst en heb je dit (nog) niet afgerond? Dan heb je gezien je belangstelling in architectuur zeker onze interesse.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde.
 • Je beheerst AutoCAD en Revit volledig en je kan goed overweg met SketchUp.
 • Je hebt 1 tot 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je beschikt over actuele kennis op het gebied van regelgeving, techniek en materiaalgebruik.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt interesse voor architectuur.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen het informele karakter dat past bij een creatieve organisatie en een meer formele houding die past bij de professionele uitstraling van Zecc.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
 • Je bent woonachtig in het midden van het land.


Wat bieden wij?
We bieden je een afwisselende functie in een bevlogen team en in een inspirerende werkomgeving. Je arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op je opleiding, leeftijd en werkervaring. Vooralsnog betreft het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, maar onze intentie is een dienstverband voor lange termijn. Zecc hanteert de cao voor architectenbureaus.

Je kunt je sollicitatiebrief, voorzien van portfolio en een volledig C.V. met foto, vóór 15 januari 2016  richten aan Manon Verhoeven, manon@zecc.nl, als je voldoet aan de gestelde functie-eisen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Ben jij de nieuwe stagiair bij Zecc Architecten?
Per februari 2017 heeft Zecc weer ruimte voor een ambitieuze, fulltime stagiair voor een periode van zes maanden. We zoeken een topper die in het 3e of 4e jaar van de bachelor Bouwkunde zit en bij voorkeur ervaring heeft met Revit.

Bij Zecc kun je rekenen op een gevarieerde stage waarbij je in alle fasen van een project kan meedraaien. Daarnaast vervul je ook allerhande taken. Een overzicht van mogelijke werkzaamheden:

 • Tekenwerk in diverse fasen van een project
 • Presentaties maken
 • Vervaardigen van studie- of presentatiemaquettes
 • Bijwonen van presentaties of vergaderingen
 • Bouwplaatsbezoek bij een project in uitvoering
 • Diverse algemene werkzaamheden die horen bij een architectenbureau


Met een team van 13 mensen werkt Zecc aan opgaven van verschillende aard en schaal.  Dat kan gaan om herbestemmingen van monumenten, projectmatige woningbouw, bijzondere particuliere projecten of interieurs van publieke gebouwen. Het centrale thema van al onze projecten is het maken van goede architectuur.

Heb je interesse? Mail je korte motivatie, voorzien van portfolio en je CV vóór 15 november a.s. naar manon@zecc.nl. Zecc is gevestigd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, Tractieweg 41.

Deze stageplaats is specifiek bestemd voor de genoemde doelgroep. Mocht je niet tot deze doelgroep behoren, dan val je automatisch buiten de selectie.

069-cornbread_08.jpg

Clear and Sparkling

Ontwerpen van Zecc zijn Helder én Prikkelend. Want goede architectuur is functioneel en prachtig tegelijk. Zecc ontwerpt heldere gebouwen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Een goede organisatie van verschillende functies is in balans met een hoge belevingswaarde voor de eindgebruikers.

Streven naar Helderheid en Prikkeling is niet alleen een einddoel voor onze architectuur, maar wordt ook gebruikt als ontwerpmethode. Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender.

herbestemming_watertoren_den-bosch_zecc_08.jpg

StJansklooster_zecc_monument_vitens_watertoren_herb.JPG

Themas

De vijf principes van Zecc

Mensen zijn de gebruikers van onze gebouwen en staan centraal in het ontwerpproces. De unieke vraag van iedere opdrachtgever wordt als uitgangspunt genomen. Zecc werkt graag rechtstreeks samen met eindgebruikers om tot functionele en prachtige gebouwen te komen.

Duurzaamheid hanteren wij in ruime zin: Naast ecologische waarden kijken wij naar: Flexibiliteit in gebruik, duurzaamheid van het casco, esthetische duurzaamheid en de mogelijkheid tot herbestemming.

Functie en techniek komen tot uitdrukking in één heldere architectonische expressie. Technische aspecten worden op een zodanige manier geïntegreerd dat deze expressie wordt versterkt.

Detaillering en materiaalgebruik spelen een belangrijke rol bij de uitwerking van onze ontwerpen. Wij verkennen toepassingen van nieuwe (en oude) materialen en dragen zorg voor verfijnde details binnen het krachtenveld van regelgeving en kwaliteitsnormen.

Hoogwaardige installaties ondersteunen het ontwerp en brengen balans tussen comfort en energiezuinigheid. In projecten wordt het gebruik van duurzame energiebronnen onderzocht.

1Rolf.fr_Zecc-FFH10.jpg

Beeldborrel_Zecc_Werkspoorkathedraal_01.JPG

Beeldborrel

Een informele manier om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Zecc Architecten organiseert regelmatig beeldborrels. Wij nodigen per e-mail mensen uit om de avond bij te wonen en iets inhoudelijks bij te dragen. Vakgenoten, studenten, kunstenaars & andere energieke komen samen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar aan de hand van beeldmateriaal te inspireren.

Ideeën voor een thema van een beeldborrel of wil je op de uitnodigingslijst? 
Stuur een email naar: info@zecc.nl

Klik hier voor een overzicht van de afgelopen beeldborrels.